- Af kirkebogen fra Gyrstinge kirke fremgår: At Knud ved dåben blev båret af forpagter Knud Jensens hustru.
At følgende var værge: Forpagter Knud Jensen, Ungkarl Niels Larsen og Niels Nielsen alle fra Gyrstinge.
Knuds far var på dåbstidspunkter "Fodgardist" i København.
Konfirmationen fandt sted den 1' søndag efter påske i 1887.
Udskrift af Ramsøe-Tune Herreders Skifteprotokol.
Aar 1904 den 5 December mødte Gårdejer Knud Jensen af Kildebrønde Mark og anmeldte, at hans svigermoder Marie Rasmusdatter af Kildebrønde Mark enke efter gårdejer Lars Eriksen, sammesteds, i dag er afgået ved døden, 62 år gammel.Afdøde har ikke været i andet ægteskab end med nævnte Lars Eriksen, efter hvem skifte er afholdt den 22 August 1895, og efterlader sig kun en livsarving nemlig den fælles datter Birthe Marie Eriksen Larsen, der er gift med anmelderen.
Af ægteskabet har vel været en søn til Lars Eriksen Larsen, men han er afgået ved døden uden livsarvinger.Anmelderen agter at overtage boet som eneste arving, hvorom nærmere erklæring skal fremkomme.
Oplæst og vedtaget.
Sign. Knud Jensen
Knud drev "Eriksminde", Matr.nr.: 12a Kildebrønde videre indtil 17 Jun 1925, hvor gården blev solgt til Ernst Knudsen.
Efter salget af "Eriksminde" købte Knud & Birthe Marie gården "Lindevang" i Tåstrup hvortil de flyttede med hele deres familie.
I 1948 kunne man i en Roskilde avis læse følgende:
En 75 Aars Fødselsdag.
En rask gammel Landmand, fhv. Gdr. Knud Jensen, Taastrup Mark, fylder paa Mandag 75 Aar. Knud Jensen, der er født i Gyrstinge, og som tidligt lærte at tage fat, drev gennem en længere Aarrække Gaarden Eriks Minde i Kildebrønde, der var hans Hustrus Fødegaard. Han var en mand, som man syntes om paa egnen, hvilket gav sig Udslag i, at han blev valgt til Medlem af Sogneraadet.
I 1925 flyttede Knud Jensen imidlertid til Taastrup Mark, hvor han købte Gaarden Lindevang, og her havde han sit Virke, indtil han solgte Gaarden for ca. 14 aar
siden. Samme Aar havde han den Sorg at miste sin Hustru.
Selvom Knud Jensen strengt taget har lagt op, kan han ikke helt holde op med at være virksom. Han tager endnu af og til et Nap med paa Lindevang, og hans Arbejde er stadig præget af den Ordenssans, som alle Dage har været karakteristisk for ham.
Den 75-aarige har fem Døtre, hvoraf de fire er gift, og Børnene fejrer paa Søndag deres Far ved en Festlighed hos en af Døtrene, der bor i Villa Mia, Høje Taastrupvej,Taastrup.
I forbindelse med Knuds død kunne følgende læses i avisen:
Taastrup
Dødsfald.
I en Alder af 81 Aar er fhv. Gdr. Knud Jensen i Gaar død paa de Gamles Hjem i Taastrup efter i nogen Tid at have været svag efter en Operation.
Knud Jensen, der flyttede til de Gamles Hjem for fire Aar siden, drev i sin Tid Gaarden "Lindevang" ved Taastrup. Paa Hjemmet, hvor han var meget afholdt af alle, vil man savne den elskelige gamle Mand. Han efterlader sig fem Døtre, hvoraf en er gift og bor i Taastrup. Seks Kvinder bar Kiste til Graven.
Lørdag Eftermiddag begravedes fhv. Gdr. Knud Jensen, Taastrup Nykirke. Til den med Tulipaner og Paaskelilier smykkede Baare var sendt mange Kranse.
Højtideligheden overværedes af et stort Følge, der sang "At sige Verden ret Farvel", hvorefter Pastor Imm. Petersen talte udfra Ordet i Johannes Evangelium: "Fred efterlader jeg eder, min Fred giver jeg eder, jeg giver ikke, som Verden giver eder".
Ud fra disse Ord talte Pastor Petersen trøstende til den Søstreskare paa fem, der nu har mistet deres kære Far. Der ligger en Trøst i dette Vers: "Verden ejer ingen Lyst, som kan fylde dette Bryst, men naar du mig kommer nær, Himmel alt jeg ejer her".
Knud Jensen følte, at hans Livsdag var ved at ebbe ud, men han følte Vejen beredt.
Efter Salmen "Op dog, Zion", lyste Præsten Velsignelsen, og til Verset "Saa rejse vi til vort Fædreland", bar de fem Døtre deres Fars Baare ud af Kirken.
Ved Graven foretog Præsten Jordpaakastelsen, og Følget sang: "Alt står i Guds Faderhaand".
En af den afdødes Svigersønner takkede på Familiens Vegne for de trøstende Ord, Pastor Petersen havde talt og rettede ligeledes en varm Tak til Fru Andersen paa De gamles Hjem for den kærlige Pleje og for de gode Aar, hans Svigerfar havde haft paa Hjemmet. Ligeledes rettedes en Tak til Følget for Deltagelsen.
|